onsdag 6 februari 2008

We Own The Night - Missa inte denna!

We Own The Night
Här har vi en film som av någon anledning kommit lite i skymundan, åtminstonde för svenska marknaden. Visst går den på bio men den borde fått mycket mer uppmärksamhet i media än vad den faktiskt fått. Inte bara för att det är en väldigt bra film utan också för att den är väldigt bra på pappret med skådisar som Robert Duvall, Jaquin Pheonix, Mark Wahlberg och Eva Mendes.
Polismästaren Duvall spelar far till Pheonix och Wahlberg som båda valt sina vägar i livet, den ena respekterad polis påväg mot befodran (Wahlberg) och den andre som nattklubbsägare med lite tvivelaktiga kontakter och vänner (Pheonix).
Deras vägar korsas när Wahlberg, tillsammans med fadern Duvall utreder narkotikasmugglingen som fått fäste på Pheonix´s nattklubb. Pheonix försöker in i det sista att hålla sig utanför trots blodsbanden men står tillslut inför ett svårt beslut, vilken sida står han på? Väldigt bra film med mycket action och drama, lite samma känsla som filmer i stil med "American Gangster", "Donnie Brasco", "Blow" mfl.
Även "halvaccepterade" skådespelerskan Eva Mendes gör en kanonroll i denna film som Pheonix´s flickvän, för er Mendes-fanatiker så börjar filmen med en ganska vågad sexscen. Jag tror vi kommer se mer av henne i framtiden (Och då menar jag inte mer hud även om det skulle vara trevligt).
Enda jag kan klaga på är att den borde varit lite längre.

Trailer:

1 kommentar:

Widar sa...

Instämmer. We Own The Night var riktigt bra, rekomenderas varmt!