fredag 12 februari 2010

Escape From New York - Remake på gång!

Nu sinar det rejält med nya idéer verkar det som, varenda film som någonsin setts av mer än 10 pers på en biograf verkar vara aktuella för remakes och reboots. Sedan behöver det inte vara något negativt med det, jag ser hellre en halvbra remake av ex. "The Italian Job" än någon ny Uwe Boll-film baserad på valfritt tv-spel. En hel del remakes kan bli ganska bra och sålänge det finns en viss kommunikation med gamla regissören, i detta fallet mästaren John Carpenter, så bådar det gott.
Som med denna filmen till exempel så har New Line Cinema varit tvungna att skriva på ett kontrakt med Carpenter där det står bland annat att Snake ska bli kallad just Snake och inget annat, ha en lapp över ögat och måste "Always be a bad-ass".

Även om den nya ploten är att rädda en kvinnlig senator istället för presidenten så verkar det inte bli någon kärlekshistoria där Snake är någon sorts mysgubbe i plysch-dress utan han kommer vara stenhård. Och skulle han kyssa henne eller något så är det ok in my book sålänge han drar någon manlig one-liner efteråt.

I övrigt så är det fortfarande Manhattan som gäller, stället som blivit ett fängelse efter en radioaktiv bomb utanför staden. Nya fångar slussas in via Ellis Island (ni som kan er historia känner till vad Ellis Island användes till förr) och Manhattan övervakas i denna versionen av någon form av elitsoldater i en privatiserad militär grupp.

Anledningen till att filmen kommit på tal igen är att New Line lät Allan Loeb skriva om manuset och blev så förtjusta i det att dom framsköt produktionen och börjar troligtvis filma senare i år.

En del rykten om vem som skall spela Snake har redan börjar och främst handlar det om Gerard Butler som var på tal sedan för ett par år sedan.
Själv skulle jag kunna tänka mig att, förutom Gerard, se exempelvis Ryan Reynolds eller lågoddsaren Leonardo DiCaprio som Snake men det återstår att se.
En sak är säker dock, ingen kommer göra det lika bra som Kurt Russel, men det räcker med hälften så bra för att göra en trovärdig roll.

Länk till originalfilmen: Escape From New York (1981)

Inga kommentarer: